Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacypagina bezoeken!

Uitkijkpost Media b.v.

Uitkijkpost Media b.v.

Mooie 1e krant na de zomervakantie

24.08.2021 Nieuws

De lokale media heeft het, net zoals vele branches, zwaar gehad (en nog). De belangrijkste reden is dat lokale media afhankelijk is van advertenties en dus van lokale middenstand. En nu juist die doelgroep heeft het zwaar gehad, waardoor er minder interesse in adverteren in lokale media was.

Meer interesse in lokaal nieuws

Aan de andere kant is de interesse in lokale media m.b.t. lokale nieuwsvoorziening wel afgelopen jaar enorm gestegen. 'Wat zijn de lokale maatregelen, gaat het lokale sporttoernooi wel door, wat doet de gemeente, etc.'. De vraag naar dat soort lokale nieuwsvoorziening is afgelopen jaar enorm gestegen. Een mooi voorbeeld is de enorme stijging van online websbezoek en aantal volgers op de social media kanalen van lokale media. Voor Uitkijkpost Media praten we over een stijging van meer dan 40% op de websites en 10% op de social media kanalen. 

Wat is de actie van de bakker, fietswinkel en bloemist?

Nu ook alle vooruitzichten weer beter zijn vinden de lokale MKB-er de lokale media ook weer meer. Adverteren in lokale media blijft toch belangrijk. 'Wat is de aanbieding van de bakker, wanneer vindt het lokale muziekevenement plaats en een oproep voor vrijwilligers voor een instelling'. Allemaal lokaal gerichte activiteiten waar het doel is om meer bezoekers te trekken. Dan is lokale media bij uitstek het mediakanaal om de lokale bevolking te bereiken met de lokale acties. 

Maar ook voor gemeenten is de lokale media belangrijk. Waar 2 jaar geleden de discussie over "oud papier" ging, is door Corona het belang van lokale media toch wel naar voren gekomen. Het is dé manier om de inwoners van een regio te bereiken met mededelingen, nieuws en regelgeving. 

Kranten met minimaal 24 pagina's

En dat zien we terug in de eerste kranten na de zomer. Na maanden van dunne krantjes en relatief minder advertenties kijken we nu weer omhoog. Kranten met minimaal 24 pagina's, meer bezoekers op de websites met veel informatie en relevant lokaal nieuws. Een goede start en op naar "oude" tijden, maar nieuwe lokale media. 

www.uitkijkpostmedia,nl - www.uitkijkpost.nl - www.uitgeester.nl

TERUG

Deel deze pagina:

Kantoor openingstijden

Maandag

Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
Gesloten
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 14.30 uur

Buiten deze openingstijden zijn wij bereikbaar via de mail en telefoon

Adres

Uitkijkpost Media B.V.
Willibrordus Business Centrum,
Kennemerstraatweg 464 
1851 NG Heiloo
Tel. 072-5330175
KvK: 37013039

Logo Nederlandse Nieuwsblad Pers
 
© 2022 Uitkijkpost Media B.V.